Gliding Arc a jeho aplikace - Kobrle, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá vlivem plazmového výboje GlidArc na vybrané parametry vody, mezi které se řadí hustota, povrchové napětí, dynamická viskozita, tepelná kapacita a pH. Teoretická část je stručným úvodem do problematiky plazmatu a výbojů v plynech. Praktická část obsahuje výsledky měření a příslušné vypočtené hodnoty. V závěru práce je shrnutí a vyhodnocení celého zkoumání.
Gliding Arc and its application
Keywords: GlidArc; výboj; plazma; parametry vody; pH vody; GlidArc; discharge; plasma; water parameters; pH water