GEOGRAFICKÉ ASPEKTY ROZVOJE PRŮMYSLU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH - Bočková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem předkládané bakalářské práce je analýza průmyslové výroby a jejího rozvoje v Českých Budějovicích. Úvodní část je věnována rozboru použité literatury a dat, následuje charakteristika území. Dále jsou charakterizovány významné lokalizační faktory a vývoj územního rozmístění průmyslu ve městě. Následně je popisován vývoj průmyslu od jeho rozvoje na počátku 19. století až po jeho současný stav. Další část práce se podrobněji věnuje nejdůležitějším průmyslovým podnikům v Českých Budějovicích. V závěru je hodnocen význam českobudějovického průmyslu v rámci kraje a České republiky a jsou nastíněny možné prognózy vývoje.
Geographical aspects of industrial development in České Budějovice.
Keywords: České Budějovice; vývoj průmyslu; lokalizační faktory; socialistická industrializace; transformace průmyslu; České Budějovice; development of industry; localization factor; Socialist Industrialization; transformation of industry