HRA VE WALDORFSKÉ MATEŘSKÉ ŠKOLE,NERUDOVA 53, ČESKÉ BUDĚJOVICE - Prajková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na hru ve Waldorfské mateřské škole, Nerudova 53, České Budějovice. V teoretické části se věnuji charakteristice waldorfského předškolního vzdělávání podle Rudolfa Steinera, rámcovým vzdělávacím programem, jeho klíčovými kompetencemi a hrou, její definicí a charakteristikou. Praktická část diplomové práce se skládá ze sborníku her a rozborem jejich klíčových kompetencí, které se ve hře u dítěte rozvíjejí.
GAME IN THE WALDORF KINDERGARTEN, NERUDOVA 53, ČESKÉ BUDĚJOVICE
Keywords: waldorfská pedagogika; Rudolf Steiner; rámcový vzdělávací program; svátky ve waldorfské mateřské škole; hra; teorie a definice hry; rozdělení her; hra z pohledu vědy; dětská hra; význam hry; hra jako rozvoj kompetencí; motivace hrou; Waldorf education; Rudolf Steiner; general educational program; holidays in the Waldorf kindergarten; game; theory and the definition of games; division of games; game from the perspective of science; children's game; importance of game; game such as the development of competencies; motivation by game.