Porovnání dojícího zařízení v dojírnách a při provozu s dojícím robotem. - Mondek, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá technikou a technologiemi používanými pro získávání mléka dojením. V první teoretické části jsou popsány základní operace důležité při dojení a následné shrnutí používaných technologií a technik. Druhá část práce obsahuje porovnání spotřeby elektrické energie v dojírně a spotřeby v automatickém dojícím robotu.
Comparing milking equipment in parlor and in operation with milking robot
Keywords: Mléko; příprava; dodojení; dojírna; dojící robot; spotřeba elektrické energie; Milk; preparation; milking; finish milking; parlor; milking robot; consumption of electric energy