Strategický marketing včetně projektové studie - Blažek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Předmětem diplomové práce je strategický marketing vybrané firmy. Cílem je zpracovat projektovou studii, neboli navrhnout marketingovou strategii. Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje vysvětlení pojmů strategie a strategický marketing. Dále se věnuje postupu strategického marketingového procesu, jež zahrnuje plánovací, realizační a kontrolní etapu. V etapě plánování, jejíž popis je nejobsáhlejší, představuje metody analýzy prostředí a její hodnocení jako základ pro rozhodování o strategiích. Obsahem praktické části je popis společnosti Mountfield a.s. a analýza vnitřního a vnějšího prostředí, jež je zakončena SWOT analýzou. Je popsána pozice firmy v GE a bostonské matici. Na těchto základech je založeno doporučení vhodné marketingové strategie.
The Marketing Management Including Project Study
Keywords: strategie; marketing; SWOT; STEP; analýza; strategy; marketing; SWOT; STEP; analysis