Felinoterapie a její možnosti využití - Vodičková, Renata (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá zmapováním možností využití felinoterapie v různých sociálních a zdravotnických zařízeních a prací s jednotlivými cílovými skupinami v České republice. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá teoretickým zpracováním tématu. Jsou zde popsány jednotlivé druhy zooterapie, přičemž se podrobně věnuje felinoterapii od historie po možnosti jejího využití. Druhá část je koncipována jako část praktická, která obsahuje interpretaci výsledků provedeného výzkumu. Soustředila jsem se hlavně na zjištění, v jakých zařízeních a s jakou cílovou skupinou se pracuje, jakých se užívá metod a jaké lze pozorovat změny v sociálním fungování klientů.
Felinotherapy and Its Possibilities of Using
Keywords: Zooterapie; felinoterapie; kočka; felinoterapeutický tým; Zootherapy; felinotherapy; cat; felinotherapeutic team