Sociální kontext chovu zájmových zvířat - Maroušová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá vybranými sociálními, psychologickými, ekonomickými a environmentálními aspekty chovu zájmových zvířat v lidské péči, chovaných jako tzv. domácí mazlíčci obecně a ve městě České Budějovice zvlášť. Z dotazníkového šetření s občany města České Budějovice vyplývá, že alespoň jedno zájmové zvíře chová téměř každá oslovená domácnost. Na množství chovaných zájmových zvířat nebyl prokázán přílišný vliv vybraných socio-demografických aspektů. Lidé považují svá zájmová zvířata za členy rodiny a jsou ochotni podřizovat jim svůj každodenní život.
SOCIAL CONTEXT OF BREEDING PETS
-
Keywords: aspekty chovu; zájmová zvířata; domácí mazlíčci; případová studie; České Budějovice; breeding aspects; companion animals; pets; case study; České Budějovice