Využití brachyterapie při léčbě karcinomu prsu - Burianová, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá porovnáním výsledků léčby oběma metodikami (HDR terapie a elektronová terapie) u pacientek léčených na onkologickém oddělení v Českých Budějovicích v letech 2001 - 2003. Léčebné výsledky obou metodik (počet recidiv, kosmetický efekt) by měly být rovnocenné. Toho bylo dosaženo za základě prozkoumání lékařské dokumentace a následného zpracování.
The usage of brachytherapy in treatment of breast cancer
Keywords: brachyterapie; HDR terapie; elektronová terapie; boost; brachytherapy; HDR brachytherapy; electron therapy; boost