Analýza lidských zdrojů matek samoživitelek s postiženým dítětem (s dětskou mozkovou obrnou) v Českých Budějovicích - Stejskalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce analyzuje lidské zdroje osamělé matky s dítětem s dětskou mozkovou obrnou v Českých Budějovicích. Jakou roli hrají sociální vztahy v době odchodu otce od rodiny s postiženým dítětem a důležitost vztahů pro uspokojování základních potřeb. Práce se skládá z dvou hlavních částí teoretickou a praktickou. První část je zpracováním tématu neúplné rodiny, zvládání stresové situace (narození dítěte s hendikepem a odchod otce od rodiny) a důležitost sociálních vztahů pro sociální fungování matek samoživitelek. Druhá část se zabývá praktickým výzkumem a jeho interpretací na téma využití lidských zdrojů svobodných matek.
Analysis of Human Resources Single Mothers with Disabled Chidren (cerebral palsy) in České Budějovice
Keywords: rodina; neúplná rodina; svobodná matka; matka samoživitelka; coping; zvládání stresové situace; potřeba; dítě s postižením; dětská mozková obrna; sociální fungování; lidské zdroje; sociální síť vztahů.; Family; Single-parent Family; Single Mother; Coping of Stress Situation; Need; Disabled Child; Cerebral Palsy; Social Functioning; Human Resources; Social System of Relationships.