Zkoušky dřeva se strukturou narušenou vadami a dřevokaznými škůdci se zaměřením na destruktivní zkoušky mechanických vlastností a na ochranu dřeva - Rejžek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Úvodní teoretická část práce shrnuje poznatky o nejběžnějších vadách a škůdcích dřeva, včetně jejich vlivu na změny vlastností materiálu. Následující praktická část popisuje destruktivní zkoušky dřeva jejich průběh, výpočty a vyhodnocení výsledků. Závěrečná část je věnována konstrukční a chemické ochraně dřeva. Jsou zde uvedeny základní principy a způsoby ochrany a v poslední kapitole příklady podniků v našem regionu, které provádí chemickou ochranu.
Testing of wood with structure disturbed by defects and wood-destroying pests focusing on destructive tests of mechanical properties and wood protection
Keywords: vady dřeva; škůdci dřeva; destruktivní zkoušky dřeva; zkoušky mechanických vlastností; ochrana dřeva; wood defects; wood pests; destructive testing of wood; testing of mechanical properties; wood protection