Podnikatelský plán cestovní kanceláře - Havlíčková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této bakalářské práce je Podnikatelský plán cestovní kanceláře. Hlavním cílem bylo vypracovat podnikatelský plán pro založení cestovní kanceláře ve městě Moravský Krumlov. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje seznámení se základními pojmy, souvisejícími s tématem práce. V praktické části byl zpracován samotný podnikatelský plán. Ten popisuje zakládanou cestovní kancelář včetně produktu, se kterým plánuje vstoupit na trh, analyzuje okolí podniku a věnuje se volbě vhodné marketingové a obchodní strategie. Ve finančním plánu byly zpracovány hlavní účetní výkazy: zahajovací a výsledná rozvaha, výkaz zisků a ztrát a výkaz cash-flow. Nechybí SWOT analýza a reálné zhodnocení možných rizik. V závěru je zpracovaný podnikatelský plán zhodnocen z hlediska životaschopnosti.
Business plan of a tour operator
Keywords: podnikatelský plán; cestovní kancelář; zájezd; situační analýza; Moravský Krumlov; business plan; tour operator; tour; situational analysis; Moravský Krumlov