Druhy lásky a jejich místo v sociální práci - Paterová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem jednotlivých druhů lásky, naděje a odpuštění. Každý druh lásky je definován, jsou popsány jeho projevy a možné negativní dopady, jeho zneužití či špatného pochopení. Práce dále poukazuje na vhodnost nebo nevhodnost přítomnosti jednotlivých druhů lásky v sociální práci, s ohledem na funkčnost pracovního vztahu mezi sociálním pracovníkem a klientem. Pojmy naděje a odpuštění, kterým jsou věnovány poslední dvě kapitoly, jsou vysvětleny a popsány, jako dynamické procesy. Důraz je kladen na základní a zásadní postavení všech tří pojmů v oboru sociální práce i životě člověka vůbec.
Kinds of love and their place in social work
Keywords: láska a sociální práce; náklonnost; přátelství; erotická láska; křesťanská láska; naděje; odpuštění; love and social work; affection; friendship; erotic love; charity; hope; forgiveness