Hodnocení účinnosti společných zařízení na strukturu a funkci krajiny - Kudrnová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá vlivem společných zařízení na strukturu a funkci krajiny před a po návrhu pozemkové úpravy. Území byla digitalizovaná a vyhodnocena podle zvolených metod. Bylo určeno zastoupení ploch ? tedy lesů, orné půdy, vodních ploch a toků, sídel, cestní sítě a trvalých travních porostů, před a po návrhu pozemkové úpravy. Výsledky byly graficky zpracovány.
Evaluation efficiency of collective facilities on structure and function of landscape
Keywords: pozemkové úpravy; krajina; funkce; struktura; stabilita; land adjustment; landscape; function; structure; stability