Regulace plevelů na orné půdě v porostech řepky (Brassica spp.) - Filípek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je rozšířit poznatky o možnostech regulace velmi nebezpečných plevelů vyskytujících se na orné půdě v porostech pěstované řepky. Při pěstování kulturních plodin jsou kladeny velké nároky jak na kvalitu produkce, tak i na ekonomiku pěstování. Moderní technologie pěstování a celý systém pěstitelských opatření svým způsobem ovlivňují dosaženou výši sklizně semen a jeho kvalitu. Možnost využití herbicidních přípravků k regulaci výskytu velmi nebezpečných plevelných druhů v porostech pěstované řepky při klasickém způsobu hospodaření se nabízí jako jedno z mnohých a velmi účinných regulačních opatření proti výskytu jednoděložných i dvouděložných plevelů.
Control of weeds on arable land in forests rape (Brassica spp.)
Keywords: Řepka olejka; plevele; herbicidy; Rape; weeds; herbicides