Faktory ovlivňující výběr maloobchodních jednotek pro nákup potravin - Kocarová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo zjistit významnost faktorů, které ovlivňují výběr maloobchodní jednotky pro nákup potravin. Stanovila jsem si 6 hypotéz, na základě nichž jsem sestavila dotazník. Do dotazníkového šetření se zapojilo 201 respondentů. Po vyhodnocení hypotéz jsem vytvořila doporučení a návrhy na zlepšení, například hledat inspiraci v nejoblíbenější prodejně Kaufland (zřídit pultový prodej masa a pekárnu), neměnit rozmístění zboží v prodejně a zviditelnit přehledné označení regálů (popř. orientační plán prodejny), zajistit plynulý průchod pokladnou, dodatečně otevřenými pokladnami v případě potřeby, a dále by neměl chybět ochotný a kvalifikovaný personál.
Factors of the Choice of the Retail Units when Buing Food
Keywords: maloobchod; chování spotřebitele; marketingový výzkum; respondenti; faktory; retail; consumer behavior; marketing research; respondents; factors