Regenerace brownfieldů v České republice v programovém období 2007 - 2013 - Zajíčková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
V České republice, ale i kdekoliv jinde na světě, se nacházejí plochy, budovy či celé areály, které už pozbyly své předchozí využití a od té doby chátrají nebo jsou využívány jen málo. Tato diplomová práce si dala za cíl zmapovat o jak velký problém s brownfieldy se jedná v jednotlivých krajích České republiky a zda kraje vlastní iniciativou napomáhají tento nevyhovující stav řešit. Dílčím cílem pak bylo zhodnocení využití dostupných finančních zdrojů poskytnutých Evropskou unií v programovém období 2007 - 2013 na projekty související s regenerací brownfieldů v tuzemsku.
Brownfield Regeneration in the Czech Republic in the 2007-2013
Keywords: Brownfield; greenfield; projekty na regeneraci brownfieldů; Operační programy Evropské unie; Brownfields; greenfields; projects for brownfield regeneration; European Union operational programs