Hodnoty současných vysokoškolských studentů - Tušková, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na zkoumání hodnot a hodnotového systému současných vysokoškolských studentů. Cílem je porovnat tento hodnotový systém u studentů Pedagogické fakulty a Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Teoretická část poskytuje informace o pojmu hodnota, typologii hodnotových orientací, historickém pozadí současné psychologie hodnot, utváření hodnotového systému a kurikulárních dokumentech. V praktické části, která byla realizována prostřednictvím dotazníkového šetření, jsou uvedeny výsledky výzkumu a přehled hodnotových orientací studentů výše zmíněných fakult.
Values of contemporary university students
Keywords: hodnoty; hodnotový systém; studenti Pedagogické fakulty a Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity; values; value system; students of the Pedagogical Faculty and the Faculty of Health and Social Studies