Některé teologické aspekty vybraných knih Tomáše Halíka a vliv jeho díla na českou veřejnost - Bártová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá dílem Tomáše Halíka a jeho působením na českou veřejnost. Cílem práce je reflexe hlavních teologických aspektů v Halíkových knihách a rozbor reakcí na jeho díla. První kapitola práce popisuje mediální obraz Tomáše Halíka a za pomoci výzkumu ilustruje reakce respondentů na jeho osobu. Druhá kapitola ilustruje reakce jiných autorů na dílo Tomáše Halíka. Poslední kapitola se zabývá hlavními teologickými aspekty vybraných knih Tomáše Halíka. Závěr práce pojednává o možnostech pastoračního působení inspirujících se kněžskou činností a literárním dílem Tomáše Halíka.
Certain theological aspects of selected Tomáš Halík's books and his work influence on the Czech general public
Keywords: Halík; teologie; teodicea; kerygma; ekumenismus; Halík; theology; theodicy; kerygma; ecumenism