Výběr vhodných volnočasových aktivit s ohledem na psychický a fyzický vývoj jedince - Vašinová, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá výběrem činností pro děti mladšího školního věku na základě vývojových charakteristik. V teoretické části jsou uvedeny kapitoly vybrané oblasti volného času, které jsou pro tuto práci důležité, dále instituce zabývající se výchovou ve volném čase, a také již zmíněné charakteristiky mladšího školního věku. Praktická část obsahuje návrh týdenního plánu činností pro školní družinu, přizpůsobenou mladšímu školnímu věku. Při plánování a přípravě činností pro děti je důležité dbát na zvláštnosti a charakteristiky příslušného věku.
Appropriate Choice of Leisuretime Activities Under Consideration of Individual Mental and Physical Development
Keywords: volný čas; vývojové charakteristiky; mladší školní věk; zájmová činnost; hra; školní družina.; spare-time; developmental characteristics; early school age; spare-time activities; game; youth centre