The relationship between poetry and music lyrics - Vošahlík, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá spojitostí mezi hudebními texty a poezií. Dále se zaměřuje možné užívání hudebních textů v hodinách anglického jazyka. Autor se zabývá hudebními texty a navrhuje metody, které by mohly být užity jako pomůcka pro učitele během využívání písní ve třídě. Práce je rozdělena na dvě části. První část se věnuje hudebním textům, jejich pozici v poezii, a jak mohou být nápomocné při učení se angličtiny. Druhá část se zaměřuje na možnou aplikaci vybraných hudebních textů při výuce anglického jazyka na školách. Autor je přesvědčen, že tento přístup by mohl být nejlépe aplikován na školách, které experimentují s mezioborovými vyučovacími metodami.
The relationship between poetry and music lyrics
Vztah mezi poezií a hudebními texty