Program COMSOL Multiphysics jako prostředek pro simulace utužení půdy pojezdem zemědělské techniky - Staněk, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá využitelností programu COMSOL Multiphysics jako prostředku pro simulaci utužení půdy. Práce se skládá ze čtyř tematických celků. V první části je stručně popsána půda a její základní vlastnosti. Druhá část přibližuje problematiku utužení půdy vlivem pojezdu zemědělských strojů a jeho následky. Třetí část se zaměřuje na samotný software, jeho funkce, přídavné moduly a popis jednotlivých kroků, které je potřeba vykonat pro vytvoření modelu. V poslední části je popsán celý proces vytváření multifyzikální úlohy umožňující simulovat zatížení půdy a její deformaci vlivem působení váhy zemědělského stroje.
The programme COMSOL as the programme for simulation of solidifation of the land by carriage of the agriculture technique.
Keywords: COMSOL Multiphysics; půda; utužení; modelování; COMSOL Multiphysics; land; solidify; simulation