Relevance vyhledávání českých a světových vyhledávačů a jejich hodnotící algoritmy - Pešťák, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce bylo porovnat a zhodnotit výsledky vyhledávání českých a světových vyhledávačů na českém internetu. Dále bylo cílem představit porovnávané vyhledávače, jejich funkce, hodnotící algoritmy a tzv. ranky, které napomáhají jednotlivým vyhledávacím robotům k řazení výsledků vyhledávání v SERP, tj. na stránce s výsledky vyhledávání. Při hodnocení vyhledávání na českém internetu byla použita data z českých vyhledávačů Seznam, Jyxo a Morfeo. Světové vyhledávače byly zastoupeny trojicí vyhledávačů Google, Bing a Ask. Do porovnávání bylo také zařazeno několik menších lokálních a specificky zaměřených vyhledávačů.
Web-searching relevance of Czech and World search engines and their evaluative algorithms