Možnosti dalšího vzdělávání sociálních pracovníků - Županová, Zdenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi dalšího vzdělávání sociálních pracovníků. Teoretická část charakterizuje sociální práci a profesi sociálního pracovníka. Dále vykládá, jaké existují přístupy ve vzdělávání sociálních pracovníků. Vysvětluje pojem další vzdělávání, proč je další vzdělávání důležité a jaké možnosti dalšího vzdělávání jsou sociálním pracovníkům nabízeny. Na závěr je uveden individuální vzdělávací plán, který souvisí s dalším vzděláváním pracovníků v organizaci. Praktická část mapuje možnosti dalšího vzdělávání sociálních pracovníků na Jindřichohradecku. Zabývá se tím, jakou možnost dalšího vzdělávání sociální pracovníci absolvují nejčastěji, jaká možnost dalšího vzdělávání je podle jejich názoru nejefektivnější a v čem je další vzdělávání obohacuje.
Options of continuing education for social workers
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; vzdělávání; další vzdělávání; možnosti dalšího vzdělávání; social work; social worker; education; continuing education; options of continuing education