Neživotní pojištění - současné trendy - Kamišová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Každý člověk a každý podnik může být ohrožen riziky. U člověka to může být nejčastěji riziko úrazu, smrti nebo zničení jeho majetku. Na druhou stranu u podniku to může být riziko živelných pohrom nebo finančních problémů. Protože rizika mohou ohrozit existenci lidí i společností, vzniklo pojištění. Tématem této bakalářské práce je Neživotní pojištění - současné trendy. Bakalářská práce je zaměřená na pojištění domácnosti. Tento produkt je důkladně popsán a pak jsou srovnány dvě pojišťovny. Jsou popsány rozdíly těchto dvou pojištění domácnosti, jaké jsou jejich výhody a nevýhody. Jedna z částí práce se zabývá srovnáním pojištění domácnosti nabízeného pojišťovnou Allianz v České republice se stejným produktem stejnou pojišťovnou na Slovensku.
Non-life Insurance - Contemporary Trends
Keywords: pojištění; neživotní pojištění; pojištění domácnosti; pojistné limity; insurance; non-life insurance; household insurance; insurance limits; insurance exclusion