Postavení žáka s poruchou komunikace v třídním kolektivu - Matoušková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá vybranými poruchami komunikace, výskytem v populaci, vlivem na psychiku a úspěšnost dítěte v základní škole. Pojednává o možnosti terapie a prevenci těchto narušení. Zabývá se přijetím žáků kolektivem, pojednává o vlivu postižení na jejich školní úspěšnost, hodnotí individuální přístup k žákům při vyučování. Dále sleduje, jak porucha komunikace ovlivňuje postavení žáka v třídním kolektivu i možnosti logopedické intervence u zkoumaného vzorku.
The student posture with disorder communication in class collective
Keywords: Porucha komunikace; žák; třídní kolektiv; disorder communication; studennt; class collective