Test vybraných totálních stanic dle normy ČSN ISO 17123 - Smetana, Adam (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá testováním přesnosti totálních stanic Leica TCRA 1203+ R400 a Trimble M3 5, podle postupů uvedených v normě ČSN ISO 17123 Optika a optické přístroje - Terénní postupy pro zkoušení geodetických a měřických přístrojů - 3. část Teodolity a ČSN ISO 17123 Optika a optické přístroje - Terénní postupy pro zkoušení geodetických a měřických přístrojů - 4. část elektrooptické dálkoměry (EDM). Cílem je zjištění přesnosti měření vodorovných směrů, zenitových úhlů a délek. Pro zjištění přesnosti bylo v areálu Jihočeské univerzity vybudováno testovací bodové pole. Výsledkem byly vypočtené směrodatné odchylky měřených směrů, úhlů a délek.
Total stations test according to ISO 17123
Keywords: Leica TCRA 1203+ R400; Trimble M3; totální stanice; směrodatná odchylka; ČSN ISO 17123-3; ČSN ISO 17123-4; Leica TCRA 1203+ R400; Trimble M3; total station; standard deviation; ČSN ISO 17123-3; ČSN ISO 17123-4