Postoj občanů ke tříděnému odpadu - Babínková, Klára (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zaměřuje na problematiku třídění odpadu a jeho význam pro společnost. Analyzuje odpadové hospodářství, legislativní normy, motivace a ekologické otázky třídění odpadu. Součástí práce je i kvantitativní průzkum, který mapuje postoj respondentů k třídění odpadu. Výsledky ukazují rostoucí povědomí veřejnosti týkající se významu třídění. Navrhujeme také náměty na zlepšení vnímání a odpovědnosti ve společnosti v oblasti třídění odpadu. Třídění odpadu přináší ekonomické, ekologické a společenské výhody a je nezbytné pro udržitelný rozvoj.
Citizens' attitude to the sorted waste
Keywords: Cirkulární ekonomika; ekologické otázky; legislativní normy; motivace; odpadové hospodářství; recyklace; společenská odpovědnost; třídění odpadu; udržitelný rozvoj; Circular economy; ecological questions; legislative norms; motivation; waste management; recycling; social responsibility; waste sorting; sustainable growth