Optimalizace obalových technologií ve vybraném podniku - Prokop, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce je návrh optimalizované soustavy obalových technologií u vybraného potravinářského výrobního podniku z hlediska logistických operací směrem k distribučnímu řetězci včetně reverzních toků, dále z hlediska vlivu aplikovaných obalových technologií na životní prostředí a z hlediska naplnění potřeb konečného spotřebitele. Obalové technologie zahrnují široké spektrum možností. Každý produkt lze balit několika různými způsoby, aby i přesto nakonec mohly být unifikovaně naloženy do návěsu, přívěsu, kontejneru nebo jiné manipulační jednotky vyššího řádu. Samotné obalové prostředky rovněž podléhají balení a transportům před svou vlastní aplikací. Trh s pivem v České republice vykazje vysokou nasycenost. Mnoho tuzemských pivovarů soustředí svou produkci na exportní trhy. Použití současných manažerských a logisktických metod a nástrojů je schopné ušetřit omezené zdroje pro efektivnější využití.
Optimization of Packaging Technologies in a Certain Production Company
Keywords: management; logistika; obalové technologie; manipulační jednotka; mapování hodnotových toků; management; logistics; packaging technologies; handling unit; value stream mapping