Cíle a metody školní a mimoškolní výchovy: vzájemné srovnání - Míková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá srovnáváním metod a cílů ve školní a mimoškolní výchově. Je rozdělena na pět částí. V první části jsou vymezeny základní definice a pojmy. Druhá část se zabývá výchovou v předškolním věku dítěte, výchovou v rodině a předškolním vzděláváním. Další část je zaměřena na metody a cíle základního a středního vzdělávání. Následuje oblast výchovy mimoškolní, která obsahuje výchovu mimo vyučování, školní družinu a zájmové činnosti. Závěrečná část je věnována vzdělávání dospělých. Cílem práce je vzájemné srovnávání metod a cílů v jednotlivých etapách výchovy a vzdělávání jedince.
Aims and methods of school and after-school education: mutual comparison
Keywords: metody; cíle; výchova v rodině; školní výchova; mimoškolní výchova; vzdělávání dospělých; srovnání; methods; aims; family upbringing; school education; after-school education; further education; comparison