MOŽNOSTI CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A PROFESNÍ RŮST PEDAGOGŮ VOLNÉHO ČASU - Křížová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá možnostmi celoživotního vzdělávání v České republice. Teoretická část charakterizuje celoživotní vzdělávání z historického i současného hlediska. Zmiňuje okolnosti vzdělávání v souvislosti s členstvím v Evropské unii a následně podmínky a možnosti v České republice. V závěru se zaměřuje na pedagogy volného času a na možnosti jejich profesního růstu. Praktická část obsahuje výzkumné šetření, jehož cílem je analýza faktorů a okolností ovlivňujících profesní rozvoj pedagogů volného času. Zabývá se kvalitativním empirickým výzkumem a pomocí metody rozhovoru zjišťuje, jaký mají pedagogové volného času přístup ke vzdělávání a jaké faktory vzdělávání ovlivňují.
Options of Lifelong Education and the Professional Growth of Pedagogical Employees
Keywords: vzdělávání; celoživotní vzdělávání; vzdělávání dospělých; volný čas; pedagog volného času; profesní růst.; education; livelong education; education of adults; free time; pedagogue of free time; the profesional growth