Hra z listu na základě lidových písní - Hájek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2006)
Diplomová práce představuje školu hry z listu formou čtyřruční klavírní hry. Jako hudební materiál bylo vybráno a upraveno 53 českých a moravských lidových písní. Part primo je určen žákovi a jednotlivé písně jsou progresívně seřazeny od lehčích k těžším. Žák se v nich postupně seznamuje s různými tóninami, rytmy a zvyká si na komorní spolupráci. Part secondo je určen učiteli.
Playing from notes based on folk songs