Repertoár demonstrací, experimentů a praktických cvičení s problematikou vodních bezobratlých v práci učitele na základní škole a nižším gymnáziu - Matoušková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce analyzuje, do jaké míry jsou praktická cvičení a experimenty s problematikou vodních bezobratlých živočichů začleněna do výuky přírodopisu, resp. biologie na základních školách a na nižším stupni víceletých gymnázií. Předkládá návrhy laboratorních a terénních praktických cvičení s uvedenou tématikou, vedených s využitím badatelsky orientovaného výučování (Inquiry-based science education). Proveditelnost návrhů praktických cvičení s využitím badatelsky orientovaného výučování ověřuje a výsledky ověření rovněž uvádí.
Repertoire of demonstrations, experiments and practices focused on biology of water invertebrates in the work of a primary- and grammar school teacher
Keywords: praktická cvičení; experimenty; přírodopis; biologie; základní škola; nižší gymnázium; badatelsky orientovaná výuka; practical exercises; experiments; biology; primary school; inquiry-based science education