Studium suprese fytopatogenní houby Sclerotinia sclerotiorum pomocí mykoparazitické houby Coniothyrium minitans - Bílková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je kocipována jako literární přehled shrnující nové poznatky z oblasti suprese fytopatogenní houby S.sclerotiorum pomocí mykoparazitické houby C.minitans.Klíčové je zaměření na charakteristiku jak houby C.minitans,S.sclerotiorum,tak i hub rodu Trichoderma.Důležitým materiálem pro zjištění suprese S.sclerotiorum pomocí různých kmenů mykoparazitické houby C.minitans se staly laboratorní testy"in vitro",které vyhodnotily růstové a produkční vlastnosti houby C.minitans.Výsledky této práce by měly sloužit k objektivnímu posouzení a ověření možnosti využití mykoparazitické houby C.minitans v ochraně rostlin proti hlízence obecné Sclerotinia sclerotiorum
The study of suppression fungus S.sclerotiorum by the mycoparasitical fungus C.minitans
Keywords: C.minitans; S.sclerotiorum; biologická kontrola; houby rodu Trichoderma; mykoparazitismus; C.minitans; S.sclerotiorum; biological control; the genus of fungus Trichoderma; mycoparasitism