Specifika výuky snowboardingu v předškolním a mladším školním věku. - Kušnirenková, Viktorie (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou týkající se snowboardingu a dětí mladšího školního věku. Autor se také zmiňuje o historii snowboardingu jak v jeho zemi původu, tak v Evropě a v České republice. Dále se autor zabývá i vývojovou psychologií, která je nedílnou součástí práce. V bakalářské práci jsou porovnávány jednotlivé metodické prvky výuky dle jednotlivých autorů, na které pak navazuje výzkum. Autor práce v praktické části vede výuku snowboardingu začínajících dětí mladšího školního věku. Výsledkem bakalářské práce je autorova ''metodika výuky dětí mladšího školního věku'' která se osvědčila na probandech.
Specificity education snowboarding in pre-school and younger school age.
Keywords: historie snowboardingu; věková specifika dětí mladšího školního věku; metodika výuky snowboardingu dětí mladšího školního věku.; history of snowboarding; specificity of younger pupilage; learning schedule methodology of younger pupilage.