Monitoring hlukové zátěže lidských obydlí způsobené pomocnými provozy v zemědělství. - Hulová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá monitoringem hlukové zátěže lidských obydlí způsobené pomocnými provozy v zemědělství. Zkoumaným zdrojem hluku je provozovna firmy PIVKOVICE a.s., která se nachází v Netonicích. Firma PIVKOVICE a.s. se zabývá převážně chovem skotu. Měření bylo, dle platných předpisů, prováděno v 8 hodinovém intervalu od 6:00 hod. do 14:00 hod. v chráněném venkovním prostoru stavby. Z naměřených hodnot byly vyloučeny rušivé jevy, které nesouvisely s provozem farmy Netonice. Výsledky byly zpracovány v grafickém provedení a byly vytvořeny všechny příslušné výpočty.
Noise stress monitoring on inhabitance caused by agriculture auxiliaries
Keywords: hluk; hlukoměr; chráněný venkovní prostor stavby; monitoring hluku; sluch; zvuk; noise; sound meter; protected open spaces of the building; noise monitoring; hearing; sound