Porovnávání výsledků měření komparační a substituční metody při kalibraci detektoru RD23 - Ježek, Přemysl (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá porovnáváním metrologických metod. První teoretická část se zabývá hlavními úkoly metrologie, metodami, chybami, nejistotou měření a vyjádřením jejich výsledků. Střední část hovoří o radioaktivitě a principech, druzích plynových detektorů a technických parametrech měřidel. Je zakončena tabulkovým porovnání a výsledky praktického měření těchto metod.
Comparison of measurement results of comparative and substitutive methods during a calibration of an RD23 detector