Primární prevence sociálně patologických jevů z pohledu učitelů I. a II. stupně ZŠ - Štekerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabává problematikou sociálně patologických jevů u dětí a mládeže z pohledu učitelů I. a II. stupně základní školy. Úvodní část popisuje vybrané sociálně patologické jevy a současný systém prevence především v působnosti Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Praktická část se věnuje výzkumu této problematiky, jehož se zúčastnili učitelé I. a II. stupně základních škol. Nosnou část výzkumu tvoří dotazník a jeho vyhodnocení.
The primary prevention of the social pathological phenomena in the point of the view of the I. and II. degree elementary school teachers
Keywords: sociálně patologické jevy; primární prevence sociálně patologických jevů; social pathological phenomena; the primary prevention of the social pathological phenomena