Specifika prodeje nemovitostí formou dražby - Jirka, Marek (Jihočeská univerzita, 2016)
V této diplomové práci je vypracován přehled základních pojmů, se kterými se můžeme setkat na realitním trhu. Déle je v práci řešena problematika a náležitosti dražeb. V práci je popsána uskutečněná dražba specifické nemovitosti areálu Liberecké Výšiny - Starý Harcov a vypracovaná statistika o rozdílu odhadní ceny bytů, které byly prodávány v nedobrovolné dražbě a ceny za kterou byly byty skutečně vydraženy. V práci je také můj odhad na jeden z těchto bytů a vysvětlení proč se odhadní ceny liší od ceny, za kterou jsou byty vydraženy.
The specifics of the sale of real property realized via auction
Keywords: Dražba; aukce; dražební vyhláška; trh nemovitostí; odhad; byty; Auction; auctions; auction; real estate market; estimate; apartments