Mohou drobní zemní hlodavci ovlivňovat přirozenou obnovu tropického pralesa? - Elexhauserová, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala otázkou, zda mohou drobní zemní hlodavci ovlivňovat přirozenou obnovu tropického pralesa. V práci jsem se pokusila shrnout poznatky o hlodavcích, kteří fungují jako šiřitelé semen stromů a zmínila jsem faktory, které mohou toto jednání ovlivňovat.
Can small terrestrial rodents affect the natural regeneration of tropical forest?
Keywords: hlodavci; tropické pralesy; šíření semen; scatterhoarding; přirozená obnova; rodents; tropical forests; seed dispersal; scatterhoarding; natural regeneration