Evangelizace jako úkol křesťana - Němcová, Marie (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá tématem evangelizace a vybranými evangelizačními koncepty uplatňovanými v současnosti na území České republiky. Evangelizace je představena jako zásadní úkol církve a křesťana, který vyplývá z Ježíšova misijního příkazu hlásat evangelium všemu stvoření. O evangelizaci je v práci pojednáno na teologických základech misiologie, trinitologie, christologie, mariologie a ekleziologie. Dále je v práci nastíněno, jak by měl vypadat misionář podle vzoru Ježíše Krista, jeho kvality a obsah a metody jeho hlásání radostné zvěsti. Práce seznamuje s těmito evangelizačními koncepty: Škola křesťanského života a evangelizace Marie z Nazaretu, Matky církve, františkánská misie, Koinonia Jan Křtitel a farní evangelizační buňky, a uvádí jejich srovnání z hlediska cílů, metod a některých teoretických poznatků z této práce.
Evangelization as a Christian duty
Keywords: Evangelizace; misie; misionář; církev; křesťan; evangelizační koncept.; Evangelization; mission; missionary; the Church; Christian; evangelization concept.