Pasivní domy a jejich budoucnost v rámci EU - Grmelová, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je zmapovat situaci ve výstavbě pasivních domů v České republice. Jak její podmínky vnímají podnikatelé, nevládní organizace, zástupci státní správy a místní akční skupiny MAS. V práci bylo využito metody dotazníkového šetření. Vzorek skupiny respondentů vychází z teorie udržitelného rozvoje, který má 3 pilíře - environmentální, ekonomický a sociální. Dotazníky slouží jako podklad pro zjištění silných a slabých stránek výstavby pasivních domů zástupci výše uvedených skupin. Otázky v dotazníku se týkají ekonomické podpory a propagace výstavby, jejího vlivu na životního prostředí a sociální výhodnosti pro průměrné příjmové rodiny.
Passive houses and their future within the EU
Keywords: Udržitelnost; MAS; nevládní organizace; zástupci státní správy; Sustainability; MAS; Non-govermental organizations; representatives of the state administration