Exegese knihy Amos 9,11-15 - Ochová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce exegeticky zpracovává závěrečnou pasáž starozákonní knihy Amos. Práce pracuje s hebrejským masoretským textem. Zabývá se vztahem vybrané perikopy Am 9,1115 k předchozím pasážím knihy z hlediska významu i vývoje textu. Nabízí přehled možných výkladů použitých výrazů, zejména výrazů považovaných za poexilní, ojedinělých nebo klíčových pro porozumění knize Amos. Popisuje roli Izralele a jeho vztah s Hospodinem.
Exegisis of The Book of Amos
Keywords: Amos 9; 1115; onen den; Edom; Izrael; Hospodin; Davidův stánek; den Hospodinův; Malí proroci; Starý zákon; Amos 9; 1115; that day; Edom; Israel; JHWH; David´s tent; day of Lord; Minor prophets; Old Testament