Prevalence nadváhy a obezity u žáků II. stupně ZŠ v Třebíčském regionu. - Součková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
V této bakalářské práci jsem se zabývala prevalencí nadváhy a obezity u žáků II. stupně základní školy na okrese Třebíč. Nejprve jsem si nastudovala teoretické poznatky, týkající se nadváhy a obezity. Těmto poznatkům jsem se věnovala v teoretické části bakalářské práce. Oslovila jsem několik škol v Třebíčském regionu, které mi většinou vyšly vstříc. Po schůzce s řediteli vytipovaných škol, jsem žákům rozdala dopis pro rodiče, který seznamoval s tématem bakalářské práce a souhlasem, či nesouhlasem, aby se jejich potomek zúčastnil průzkumu. Při souhlasu ze strany rodičů jsem u těchto žáků provedla výzkumné měření. Pomocí hodnot BMI, naměřených hodnot obvodu pasu a věku, jsem zjišťovala u žáků sedmých a osmých tříd prevalenci nadváhy a obezity. S výsledky jsem pak dále pracovala v praktické části bakalářské práce. Porovnávala jsem prevalenci nadváhy a obezity u dívek a u chlapců, ale můžete tam najít také celkové hodnoty prevalence nadváhy a obezity všech měřených žáků.
The prevalence of the overweight and obesity of pupils on the second grade of the elementary school in the region of Třebíč.
Keywords: Prevalence; nadváha; obezita; prevence; pubescent; Prevalence; overweight; obesity; prevention; pubescent