Problematika ohrožení krajiny v POÚ Přibyslav jako potenciální tématický námět pro výuku zeměpisu na 2. stupni ZŠ - Forman, Pavel (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalarska prace se zabyva problematikou ohrozeni krajiny v POU Pribyslav a naslednym vytvorenim vlastnich namet vyuziti sledovane tematiky ve vyuce zemepisu na 2. stupni ZS. Teoreticka cast prace se zabyva nejprve vymezenim zakladni terminologie. Nasledne byla provedena analyza mapovych podklad a vlastni terenni vyzkum. V dalsi casti se prace venuje shrnuti ziskanych poznatk charakterizujicich geograficke podminky zkoumaneho regionu se zamerenim na stav zivotniho prostredi a geohazard . Praktickou casti prace je vytvoreni vlastnich namet vyuziti sledovane tematiky ve vyuce zemepisu na 2. stupni ZS, a to predevsim v ramci uciva tematickeho celku Zivotni prostredi (podle Ramcoveho vzdelavaciho programu pro zakladni vzdelavani).
The issue of natural hazards in POÚ Přibyslav as a potential topic for the geography lessons on the 2nd grade of primary school
Keywords: Zemepis; krajina; geohazard; 2. stupen ZS; Pribyslav; Geography; landscape; geohazard; 2nd grade of the primary school; Pribyslav