Řešení manipulace s výrobky mezi střižnými G-ASL stroji - Šachta, Filip (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá návrhem vhodného řešení pro automatizaci výrobní linky. Práce má dvě hlavní části. Cílem teoretické části je seznámení s automatizací a s nejrůznějšími způsoby využití. V praktické části se nachází samotné návrhy řešení pro automatizování manipulace mezi G-ASL stroji a následně výběr toho nejvhodnějšího včetně ekonomických výpočtů.
Manipulation and transfer of workpieces between G-ASL machines: proposed concept