Návrh programu kondičně-zdravotních cvičení s prvky bojových umění pro děti od 10 do 12 let - Lísa, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Cíl práce je vytvořit tréninkový program kondičně-zdravotních cvičení s prvky bojových umění pro děti od 10 do 12 let, tento program vyzkoušet a ověřit zda je efektivní. Teoretická část pojednává o dětské psychologii, jejich fyzických vlastnostech, zdravotních odlišnostech od dospělých a zásadách didaktiky. Metodická část práce dokumentuje plán a průběh výzkumu, jeho umístění, délku, podmínky a rozvrhy tréninkových jednotek. Závěr práce tvoří výsledková část, která obsahuje tabulky s nasbíranými daty jejich textové shrnutí, vyhodnocení a osobní připomínky. Přílohy obsahují fotodokumentaci zařazenou k popisu probírané látky a tabulky s výsledky testování.
Creation of health-fitness excercise with elements of martial arts for 10 to 12 years old children
Keywords: úpoly; flexibilita; správné držení těla; svalová dysbalance; tělesná výchova; Eurofit; combatives; flexibility; correct posture; muscular disbalance; physical education; Eurofit