Podniková kultura ve vybrané organizaci - Cabanová, Martina (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce je charakterizovat podnikovou kulturu za pomoci specifikace jejich rozhodujících kulturních dimenzí a navrhnout změny směřující k žádoucímu stavu podnikové kultury ve vybrané organizaci. Diplomová práce je rozdělena na část literární rešerše a část vlastní výzkum. Literární rešerše se zabývá charakteristikou základních pojmů a vysvětlením problematiky související s tématem diplomové práce na základě studia odborné literatury týkající se daného tématu. V části vlastní výzkum je popsaná vybraná organizace. Následuje vyhodnocení dotazníkového šetření, rovněž vyhodnocení a analýza kulturních dimenzí. V kapitole diskuze jsou popsané výsledky použitých metod, doplněné o poznatky z nestandardizovaných rozhovorů a návrhy změn, které nasměrují podnikovou kulturu ve vybrané organizaci k žádoucímu stavu.
Corporate Culture in the Selected Organisation
Keywords: Kultura; podniková kultura; kulturní dimenze; organizace; znalostní organizace.; Culture; corporate culture; cultural dimensions; organization; knowledge organization.