Chebsko po květnu 1945 - Flaška, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem této diplomové práce jsou historické události na Chebsku po skončení druhé světové války. Je zde však nastíněn i předválečný vývoj v této oblasti spolu se stručnou charakteristikou předválečného okresu Cheb. Hlavní část práce je věnována problematice odsunu německého obyvatelstva a následnému příchodů nových obyvatel do tohoto regionu. Práce čerpá především z odborné a regionální literatury a archivních pramenů
The Cheb region after May 1945