Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Fürst, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2015)
V literární rešerši je věnována pozornost pozemkovým úpravám, kde jde především o vysvětlení základních pojmů a informací o pozemkových úpravách jako jsou formy pozemkových úprav. Práce se zabývá shromážděním informací o celém katastrálním území do budoucna pro tvorbu Komplexní pozemkové úpravy. Výzkum je proveden na základě metodiky, kde jsou uvedené popisy o současném stavu a průzkumu území. Vlastní výzkum pojednává stručně o celém katastrálním území. Ve výzkumu je uvedena charakteristika území, včetně krajinného rázu, dále pak hospodářské využití území, vodní hospodářství, infrastruktura a výrobní funkce.
Processing of survey works in the selected locality as the basis for land consolidation project
Keywords: Žabovřesky; Dehtářský potok; pozemková úprava; krajinný ráz; Žabovřesky; Dehtář stream; landscaping; landscape