Diferenciace radiologických asistentů v jednotlivých oborech (RTG, NUM, RTO) - Prokopová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část pojednává o specificích práce na jednotlivých odděleních, mezi něž patří radiodiagnostika, nukleární medicína a radioterapie. Celá práce je doplněná jak vlastní fotodokumentací, tak i z veřejných informačních zdrojů. Objevuje se zde stručná historie radiologie. Uvedla jsem zde nejdůležitější osobnosti tohoto oboru a jejich vynálezy. Dále jsem do práce vložila tabulky a grafy z Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR a porovnala je se svými výsledky. V praktické části jsem se zaměřila na vytvoření dotazníků pro lékaře a radiologické asistenty. Tyto dotazníky byly určeny pro zaměstnance oborů RTG, NUM a RTO. Pro lékaře bylo připraveno 12 otázek a pro radiologické asistenty 14 otázek. Respondenti odpovídali formou zaškrtnutí jedné či více odpovědí. Objevují se zde i otázky, kde se odpověď musí uvádět psanou formou. Poté byly shromážděné výsledky roztříděny do jednotlivých kategorií podle oboru. Následně jsem výsledná data převedla do přehledné grafické podoby. Na konci praktické části jsem zjištěná data okomentovala a přidala vlastní názory a postřehy. Sběr informací probíhal formou rozdání dotazníků do jednotlivých nemocnic po celé České republice jak osobně, tak elektronicky. Výsledky mi poté byly doručovány poštou, pro jiné jsem musela dojet osobně. Záleželo na ochotě konkrétní nemocnice. Práce bude sloužit pro studijní účely a ke zvýšení informovanosti vysokoškolských studentů i odborné veřejnosti.
Differentiation of radiological assistants in particular branches (X-ray, Nuclear medicine, Radiotherapy)
Keywords: Diferenciace; radiologie; radiodiagnostika; nukleární medicína; radioterapie; Differentiation; Radiology; Radio Diagnostics; Nuclear Medicine; Radiotherapy